Тайните на Киетуд (Аржентина)

След дългогодишно отсъствие и след като баща ѝ получава сърдечен удар, Еугения се завръща в Киетуд. Това е семейното имение близо до Буенос Айрес, където тя се събира с майка си и сестра си. Трите жени са принудени да се изправят срещу емоционалните травми и мрачните тайни на споделеното им минало, протекло на фона на военна диктатура. Дълго пазени несправедливости и ревност излизат отново на повърхността заради факта, че двете сестри си приличат твърде много.

Пабло Траперо

„Това е личен филм за женския свят и живота на сестрите. В началото на историята основните персонажи Еугения и Миа много си приличат. След това разказът поема в различни посоки, следвайки начина, по който двете избират да живеят, справяйки се със смущаващото минало на родителите си.
Действието се развива в огромна, красива селска къща, наречена Киетуд. Атмосферата, пълна със спомени, враждебно минало и тайни, скрити от години, си взаимодейства със сцените и връзките между персонажите.
Тайните на Киетуд кани зрителите да усетят характерното в персонажите, в техните истории и обкръжаващата ги среда и да се потопят в емоционалния лабиринт на тези отчаяни, но красиви същества.“ споделя режисьорът Пабло Траперо.

Режисьор – Пабло Траперо
Сценарий – Пабло Траперо
Оператор – Диего Дусуел
Музика – Папамюзик
В ролите – Мартина Гусман, Беренис Бежо, Грациела Борхес, Едгар Рамирес, Хоаким Фуриел Продуценти – Пабло Траперо, Аксел Кушевацки