Лятно кино в парка се завръща за четвърти път в Пловдив

Лятото дойде и с него и традиционното вече за Пловдив „Лятно кино в парка“! Четвъртото издание на кино маратона ще се проведе от 6 до 15 юли 2021 в любимите на пловдивчани градски локации.

Търсете ни в Цар Симеоновата градина, Небет тепе, Младежкия хълм, парк „Розариум“, Гребната база, парк „Лаута“, парк „Ротари“ и парка до покрития мост над река Марица.

Афишът ни тази година включва български, американски, френски, исландски ленти, а кои филми сме подбрали за вас може да видите ТУК.

Филмовият маратон започва с първият филм на Мария Бакалова – „Като за последно“. По ирония на съдбата, преди да стане известна в България, тя вече бе превзела червения килим в Холивуд.

Снимка с Юки“ е другият български филм, който не трябва да пропускате – вълнуващата история на едно привидно обикновено младо семейство успява да ви направи съучастници не само на тяхната любов, но и на техните тайни.

Едно от най-вълнуващите заглавия в програмата ни е филмът „Курск„, който разказва драматичната история на подводницата, която потъна през 2000 година. Ако си спомняте този драматичен момент от новата ни история, ще можете да го съпреживеете отново чрез екипажът на подводницата и техните последни часове. „Курск“ ще има две прожекции през юли – на 9 юли 2021 на Младежкия хълм и на 13 юли 2021 в парк „Лаута“.

Всичко, което не искаш да знаеш за родителите си„, „Грешници„, „Фатално затишие“ и „Жена на война“ са другите филми, които ще гледаме заедно с вас под открито небе в Пловдив.

Всички прожекции са със свободен вход.

Екранът, на който ще се насладите на филмите, е с размери на двуетажна сграда, а професионалната система за прожекции и звук е гаранция за неповторимо преживяване.

Прожекциите от филмовия маратон започват в 21:00 ч, но е добре е да заемете места по-рано. Носете си нещо за сядане, споделяйте с приятели, наслаждавайте се на истинско лятно преживяване под звездите.